oefenprogramma Startersbridge

Zelf bridge leren

Om op een eenvoudige manier te leren bridgen heeft de Nederlandse Bridge Bond Startersbridge ontwikkeld.

Startersbridge kan thuis gespeeld/geoefend worden met de computer. Het programma is ook geschikt voor beginnende bridgers (die al kunnen bieden) om hun afspel te oefenen. Om het programma te kunnen installeren moet U Windows hebben, in een versie van Windows 2000/XP of hoger. Het programma installeert zichzelf .
Voor wie is Startersbridge bestemd?
Bridge is voor jong en oud en iedereen kan het leren. Het leuke aan bridgen is de gezelligheid natuurlijk, maar dat is zeker niet het enige, want gezelligheid vind je in vrijwel iedere vereniging. Het is vooral het spelletje zelf, dat blijft boeien. Want - in tegenstelling tot andere kaartspelen - maakt het bij bridge niet uit welke kaarten je krijgt. Het gaat erom wat je ermee doet! Zelfs met een hand zonder punten, kun je subliem tegenspelen en dus een topscore behalen!
Om u met oefenen te helpen wordt het programma op twee manieren gepresenteerd:
1e manier:
U kunt na het starten van het programma kiezen voor uw oefenniveau (beginner, gevorderd, volleerd) en het niveau van de computer (uw tegenstander). Deze keuzemogelijkheid vindt u terug onder de knop 'instellingen - gebruiker'
2e manier:
U kunt na het starten van het programma kiezen tussen 'willekeurige spellen' of diverse verschillende soorten spellen (via de knop 'spel').
Hoe het programma werkt kunt u in Startersbridge vinden onder de knop 'help'.
Het is een leermethode waarbij de nadruk ligt op het spelen en niet op het bieden. Immers: door eerst het spelen onder de knie te krijgen, wordt het straks veel eenvoudiger om het bieden te leren.